ŞIRNAK / İDİL - Yolaçan İlkokulu

Yolaçan İlkokulu

Yolaçan Köyü No43 İdil/ŞIRNAK
Vizyon
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp rehberlik hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz.
.
Uydu İnternet (VSAT)
Servis Bilgisi
Okulumuzun bulunduğu köye; Nusaybin-İdil veya Nusaybin-Cizre otobüsleriyle ulaşım mümkündür. Okulumuz öğretmenleri ilçe merkezinden servisle köye ulaşım sağlamaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz uluslarası İpek Yolu (Habur Yolu) üzerinde (1 km içeride) bulunmaktadır. Okulumuz; İdil´e 30, Nusaybin´e 60, Cizre´ye 40 km uzaklıktadır. İpek Yolu üzerinden Türkiye´nin her yerine otobüs seferi yapılmaktadır. İdil merkeze 15 km, Cizre´ye 45 km uzaklıkta Şerafettin Elçi Havalimanı bulunmaktadır.
İDİL ilçe merkezine 30 KM, ŞIRNAK il merkezine 75 KM uzaklıktadır.